Invent

Despre impotenta


Impotenta
 

1. Ce este impotenta sau disfunctia erectila

Disfunctia erectila ( impotenta ) este afectiunea care se manifesta prin incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie pentru o activitatea sexuala satisfacatoare.Functia sexuala la barbati poate fi afectata de probleme endocrine, vasculare, neuorologice sau psihiatrice

Printre simptomele care apar alaturi de aceste disfunctii erectile se numara: incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie, ejacularea precoce sau chiar imposibilitatea unei ejacularii.

In ceea ce privesete tipurile de disfunctii erectile, acestea sunt de trei feluri: usoara, moderata sau, in cel mai rau caz, severa. Dintre barbatii cu varste intre 40 si 70 de ani, peste jumatate din ei prezinta un anumit grad de impotenta (17% usoara, aproximativ 25% disfunctie moderata si circa 9% sufera de o disfunctie erectila severa).

2. Care sunt cauzele impotentei

La inceput sa credea ca motivul pentru care barbatii sufera de impotenta este unul psihologic, dar in zilele noastre se pune tot mai mult accentul pe legatura dintre impotenta si bolile sistematice sau tratamentul acestora.

In ceea ce priveste cauzele organice, acestea se pot imparti in:

 • endocrine (hipercprolactinemie, insuficienta testiculara)
 • afectiuni peniene (antecedente de priapism, boala Peyronie)
 • medicamentoase (antidepresive, anticolinergice, antihipertensive)
 • boli neurologice (diferite polineuropatii, afectiuni ale maduvii spinarii, prostatectome radicala)
 • droguri (alcool, tutun, metadona, heroina)
 • boli vasculare (ateroscleroza, afectiuni ale spatiilor sinusoide, ocluzie aortica)

 3. Ce relatie exista intre varsta si disfunctia erectila

Afectiuni ca hipertensiunea arteriala, diabetul, ateroscleroza, dislipidemia isi pot pune amprenta de-a lungul timpul asupra vietii tale sexuale.

Circa doua treimi din barbatii in varsta de peste 60 de ani nu prezinta tulburari de libido, o treima dintre ei prezinta grade diferite de disfunctii erectile. Cu toate acestea cei mai multi dintre ei nu se prezinta la medic pentru a trata aceasta suferinta, deoarece o pun se seama procesului de imbatranire.

Pentru o viata sexuala activa si dupa 60 de ani se pot administra cu rezultate foarte bune medicamente pentru tratarea disfunctiilor sexuale, dar se recomanda inceperea tratamentului cu o doza mai mica, deoarece la persoanele varstnice pot aparea mai des efecte secundare.

 4. Impotenta de cauza fumatului

Un studiu cu privire la impactul fumatului asupra capacitatii barbatilor de a obtine o erectie a fost raportat la Asociatia Americana de Cardiologie.Acesta nu este primul studiu ce documenteaza o asociere intre fumat siimpotenta .

Fumatul si ImpotentaAtat fumatul, cat si impotenta, sunt des asociate cu formarea placilor de aterom la nivelul arterelor ( ateroscleroza ). Aceste placi obstructioneaza curgerea sangelui prin vasele sangvine, cauzand o multime de probleme circulatorii la nivelul intregului organism, asa cum este disfunctia erectila ( impotenta ).

In acest studiu s-au colectat datele de la 4.764 barbati, cu varsta medie de 47 de ani. Istoricul de fumator si calitatea actului sexual sunt elementele ce au fost luate in considerare.

Datele au oferit urmatoarele informatii:

 • barbatii ce fumeaza mai mult de 20 tigarete zilnic au un risc cu 60% mai mare de a avea disfunctie erectila, comparativ cu nefumatorii

 • 15% dintre fostii si actualii fumatori au avut probleme de erectie

 • barbatii fumatori au un risc cu 30% mai mare de a suferii de impotenta

 • in randul barbatilor nefumatori, 12% dintre acestia au probleme de erectie

5. Cum deosebim impotenta psihica fata de cea organica

Inca nu s-a ajuns la o concluzie in ceea ce priveste frecventa cauzelor organice sau a celor psihogene in problema impotentei.

Anxietatea, starea depresiva, dezinteresul fata de partenerul sexual, neintelegeri in cuplu, oboseala, teama de incompetenta sexuala s.a. reusesc sa reduca impusul sexual, ceea ce duce intr-un final la impotenta.

Pentru tratarea eficienta a impotentei ese esentiala stabilirea cu exactitate a tipului de factori care au dus la aparitia ei. Daca un barbat are din copilarie pana in a 8-a decada de viata erectii in timpul somnului si matinale normale inseamna ca atat sistemele nervoase, cat si cele vasculare ce mediaza erectia sunt in perfecta stare de functionare, iar disfunctia erectila ( impotenta ) este datora unui cauze psihice.

 

Sursa » Totul despre impotenta

Contactati-ne

 • user_whiteStr. Iuliu Gall nr. 4, Sector 5, Bucuresti
 • speech_white0723.271.401
 • mail_whitedrbotea @ yahoo.ro
Scroll to top