Invent

Dureri de cap


Dureri de cap

Dureri de cap – Exista diferite tipuri de dureri de cap avand cauze vasculare,contractie (tensiune) musculara, inflamatorii.

Durerea de cap de tip vascular mai este cunoscuta si sub denumirea de migrena.Migrena este o durere localizata de la tampla pana la ceafa si poate dura de la cateva ore pana la cateva zile,simptomele care insotesc migrena : ameteala, amorteala, afectiuni ale vederii, stari de somnolenta si senzatii de voma .

Femeile sunt mai predispuse migrenelor decat barbatii.

Cefaleea poate avea o legatura cu anumite evenimente biologice, schimbari de mediu sau provocarea cu vin rosu, efort sustinut,mirosuri organice, foame, lipsa somnului, schimbarile de vreme , menstruatie.

Nevralgiile“ sunt tulburari dureroase caracterizate prin episoade trecatoare, similare unor socuri electrice, ce sunt cauzate de leziunile demielinizante ale nervilor.

Durerile de cap cauzate de inflamatie, inclusiv cele legate de meningita rezultă din boli ale sinusurilor, coloanei vertebrale, gât, urechi, și dinți.
Nu toate durerile de cap necesita consult medical ,dar durerile de cap bruste,cu gat intepenit,febra,convulsii ,confuzie,dureri in ureche,ochi trebuie tratate.

Atunci cand durerile de cap apar de 3 sau mai multe ori pe luna trebuie sa apelati la un doctor pentru a beneficia de un tratamentul adecvat.

Contactati-ne

  • user_whiteStr. Iuliu Gall nr. 4, Sector 5, Bucuresti
  • speech_white0723.271.401
  • mail_whitedrbotea @ yahoo.ro
Scroll to top